Sidor

29 september 2009

Filuren

Miss Katka-Filuren från virkningen i bilen har kommit fram till sitt nya hem. Vilket fint namn den har fått!

Wonderful surprise





Idag fick jag ett fantastiskt paket i brevlådan! Det var en överraskning från sunna, som har en härlig blogg. Hon stöttar och pushar mig i min stickning och kommer alltid med positiva kommentarer. Hon överträffade det idag när hon skickade mig ett par stickade fotvärmare lagom till att höstrusket har börjat! De är underbara i sina färger, så snyggt stickade och så sköna! De kommer vara perfekta att ha på sig när man kryper upp i soffan med sina isbitar till tår. Dessutom behöver jag inte oroa mig för att de ska repas upp, som jag misstänker att mina egna tofflor kommer göra så småningom. ;)
Tusen tack, snälla du! ♥

Som om inte sockarna var nog, skickade hon också smarrig choklad som jag kan ha när jag pysslar och läser. :))

Ugglor we like



Vi är väldigt förtjusta i ugglor här hemma. De är kloka och coola. Så min syster köpte med en underbart söt uggla till oss när hon var och hälsade på i helgen, och min andra syster skickade en söt uggla idag, på ett nyscrappat kort. Söta!

28 september 2009

27 september 2009

Filuren



Jag hann virka klart det jag började på i bilen lagom till vi kom fram till bokmässan. Men jag hann också ge bort det innan jag fotade. Det var en av Miss Katkas filurer. Ett helt underbart mönster! Av dem kommer det att bli fler, så fler fototillfällen kommer. De är så snabbt virkade, jag har hunnit med två den här helgen. Den första glömde jag att göra randig, men originalen är så söta när de är randiga, så från och med nummer två, som gavs bort, randigt it is!

Bokmässan

Roligt: Att Lyran tog initiativ till att träffas en stund.
Inköp: En bok, Roliga handstilar av Emilia Åman, som jag hittade i en av de minsta, undanskuffade montrarna. Nu har jag inspirerats att sluta slarvskriva och förbättra min handstil!
Insikt 1: Att jag var mindre fascinerad över eventuella författare/kändisar i år.
Insikt 2: Att mässan fungerar oerhört bra som inspiration, men att jag hellre handlar billigare genom några klick på nätet än att trängas.


Hooky business on my way to booky business



23 september 2009

Virknålar att bli glad av




I takt med att man hittar fler och fler projekt som man vill prova, så har jag insett att jag har byggt upp ett lager av ergonomiska clover-virknålar som täcker främst de små storlekarna och upp till 5, men att de största storlekarna fattas. Just de stora nålarna känns det som om jag "behöver" nu när jag vill virka tofflor i grovt garn, vill pröva att virka saker liknande dem från Frosta design, med mera, med mera. ;) Därför lyxade jag till det och beställde en presentförpackning large av clovers virknålar från byhands. Underbara färger, en fantastiskt söt tub och rolig virkning att vänta!

Varma fötter




Nu är tofflorna klara. Jag är usel på att sy och det var intressant att se hur olika jag lyckades sticka de två tofflorna, men de kommer i alla fall att värma mina fötter skönt, garnet Polaris från Drops är underbart mjukt och varmt! Det här med tofflor gav verkligen mersmak. :)

21 september 2009

Bokmässan

På söndag ska vi dit. Inte den bästa av dagarna kanske, men den enda vi har möjlighet att åka på. Är det någon av er som ska iväg och njuta av böcker? :)

Scrappad omtanke


Min äldsta syster hittade en sak som hon trodde skulle passa mig, gjorde ett paket, scrappade ett jättfint kort och postade på brevlådan. Till skillnad från mig, så är hon dessutom mycket duktigare på småttigt pyssel. Nu har jag fått överraskningspaket från båda mina systrar i höst, kanske dags för mig att börja tänka på att vara generös tillbaka. :)

Jag älskar verkligen små ordspråk, skyltar och dylikt. Den här lilla skylten passar oss perfekt!

20 september 2009

Kära tofflor och pyssel för barn


Maskorna blir inte vidare vackra. Att öka och minska är mycket lurigare än när man virkar, tycker jag. Men ett par tofflor blir det nog snart, om jag lyckas sy ihop dem. Mönstret tycker jag verkligen om, så jag tror att jag ska försöka göra en virkad variant av dem så småningom... :)

På kalaset var sjuåringen E väldigt intresserad av mitt garn och mina virknålar. Vi bestämde att hon skulle börja pröva att sticka med mina quick-knit-redskap som jag aldrig hunnit använda själv. Men till det behöver jag först inhandla lite ull-garn, för det mesta jag har är bomull och det blir inte alls lika mysigt till en halsduk, mössa eller ett par benvärmare. ;) Att Panduro-katalogen är en hel guldgruva upptäckte hon också, ett par fräcka nyckelringar i serien Junior hittade hon också. Kul! När mina systrar och jag var små minns jag att mamma allt som oftast hade köpt hem små materialsatser för oss att pyssla med. ♥

Tavlan på födelsedagsbarnet ♥


Igår fyllde min käre Mikael år! Jag hade beställt en underbar tavla av Maria som bloggar på Lady Thirty, och den blev väldigt uppskattad! Framför allt av honom själv, vilket ju är roligt när man ska ge bort en överraskning. Alla tyckte att porträttserien var väldigt träffande med personliga detaljer och funderade mycket över konstnären. Jag tycker hon har en fantasiskt charmig stil, så när ni har njutit färdigt av den här bilden tycker jag ni ska surfa till henne och njuta av mer ögongodis!

Tyvärr...

... har jag nu fått lägga till ordverifieringen när man ska kommentera här. I morse hade flera, flera, flera av mina äldre inlägg fått besök av disa och hennes kinesiska spamtecken. Jag har hoppats att kunna slippa lägga till ordkrånglet om man vill skriva en kommentar, men nu finns det där. Hoppas ni inte tröttnar på att kommentera för det!

16 september 2009

Omläsning

Vi har skördat vår första paprika. Riktigt god! Dessutom läser jag om Män som hatar kvinnor. Jag läser aldrig om. Men M har tröttnat på att vänta på att vi ska se filmen, och innan jag gör det vill jag verkligen läsa om. Jag glömmer så lätt vad jag har läst, och nu var det länge sen jag avnjöt Millenium-trilogin.

15 september 2009

Pocket och pyssel paket ett

Idag kom mitt gröna kuvert med pocketläsning och pyssel i form av pärlor! Jag inser att min luddiga formulering i enkäten (där det står att jag helst läser på svenska) egentligen betyder att jag bara läser på svenska och aldrig engelska, och att jag verkligen önskar nya, böcker som ingen har bläddrat och läst i (inte ens min sambo får läsa mina pocket före mig, löjligt, barnsligt och inte miljövänligt-jag vet). Så till nästa omgång har jag förtydligat mina svar för att göra det lättare. :) Men givetvis är jag glad för båda böckerna, deckare är verkligen min favoritgenre, och de smarriga recepten kommer jag säkert att vilja baka. Där träffade du verkligen rätt!

Pärlorna var av tre olika sorter och några av dem var samma som de jag gjorde mina förra örhängen av och tyckte så mycket om. Nu ska jag fundera ut ett bra projekt att använda mina pärlor till. Tack hemliga vännen!!!

Monday night knitting club

Igår var jag på mitt första stickcafé! Det var så roligt att handarbeta tillsammans med andra, och det bästa av allt med att komma hemifrån var att man kunde ägna sig åt stickningen utan att det fanns en massa andra måsten. Det skilde både år och en stor portion erfarenhet på mig och de andra, men jag fick mycket hjälp och jag slapp läsa mig till tipsen. Däremot kände man sig verkligen som en gröngöling. Ägaren till affären hade blivit inspirerad av mitt köp i torsdags, och redan stickat ihop ett par tofflor till mig att titta på. Vad roligt!


Det blev många tappade maskor och åtskilliga felstickningar, så jag hann bara en halv toffla, men nu hoppas jag att jag har fått kläm på det. Mönstret till tofflorna jag stickar är från Drops, och jag börjar fundera på om det inte skulle gå lika bra att virka det...:) Jag ska nog prova det när jag är färdig. Jag funderar på att göra fler gästtofflor att hänga innanför dörren, så att de som besöker oss slipper tassa omkring på våra kalla golv. :)

Mamma, som inte har handarbetat på många år, hade inte glömt av något sen jag var liten och hon alltid hade ett handarbete i händerna. Hon satte igång med ett par barnstrumpor i petrol utan mönster med en väldig fart. Det finns så mycket historia bakom handarbete, det är fantastiskt att få ta del av ett så härligt kulturarv!

Ja...det var verkligen lite som i boken, Livets aviga och räta, att sitta omgiven av garn och tyger, höra stickor mot varandra och olika tips bytas runt bordet. Någon hade till och med bakat en prinsesstårta till ett födelsedagsbarn, med ett garnnystan på... ;)

13 september 2009

Rutor från kalaset

Min vän och svägerska A är också helt hooked på virkning. Skillnaden på garn, virknålar och hur mycket yta mormorsrutor sväljer, beroende på vilken sorts nål och garn man väljer, blev väldigt tydlig när man kikade på hennes WIP. Har man dåligt tålamod, som jag, borde man nog välja ett ordentligt garn om man någonsin ska bli färdig med sin pläd. ;) Paris passar riktigt bra till det, tycker jag. De minsta av hennes rutor är virkade i Muskat, de stora i ett underbart mjukt ullgarn från Coop.



Nova hittade en söt snigel under en byrå. Hon lämnade ett pälsstrå i pannan på den när hon insåg att den inte var hennes leksak, utan barnens. Hon är så klok och leker så försiktigt med barn. Ljuvliga hund! :)

Välkommen Andy!


Igår åkte vi till Karlstad först och främst på kalas. Men inspirerad av Fröken Elsas Helmer och med ett trängande behov att få någon slags ordning på alla mina utspridda WIP:s, så snabbsprang vi först igenom IKEA för att få med oss hurtsen Andy hem. Den är helt otroligt bra, de tre lådorna är djupa och har plats för både garn och tillbehör. Nu är varenda armstöd på sofforna här hemma tomt. Och matsalsbordet. Och soffbordet. Och dessutom har den små fina hjul, så att jag kan lätt dra med den precis där jag behöver den. Men mest kommer den säkert att stå bredvid min plats i soffan. Jag är superglad!

10 september 2009

Hemslöjden - my second home?

Jag skulle kunna vara där inne hur länge som helst. Jag skulle vilja köpa hur mycket som helst också, men till och med jag inser att jag behöver börja använda det jag har först... Idag blev det ändå lite pyssel till min hemliga vän (ska posta kuvertet alldeles snart), ett garnnystan som påminnelse till kommande projekt, samt mönster, stickor och garn till mitt stickprojekt nummer två någonsin. Det börjar bli kallt på vårt golv... Projektet ska jag börja på på måndag, när mamma och jag ska på Stickcafé! Yej! :)

Om du har läst de här...


...kanske du också är nyfiken att titta på teveserien av de fyra första böckerna i serien. Det är jag. Själv har jag bara läst de två första, får väl se till att läsa numero tre och fyra innan teveserien hinner dit. Hur som helst, det börjar på söndag, Kommisarien och havet. Mer kan du läsa här.

7 september 2009

Liten väska till ficklur...


...virkad lite hursomhelst gjorde jag igen, den här gången till min kompis A:s födelsedag.

6 september 2009

Gästvirkare

I brist på att jag själv virkar färdigt något av mina projekt, vill jag passa på att visa en filt som min syssling U virkar på. Hon är en fantastiskt kreativ person, och jätteduktig både på att sy och virka. (Om ni minns ugglan jag fick, så har hon skapat även den.) Jag vill också virka en hexagonpläd någon gång, men tills den drömmen blir verklighet njuter jag av hennes. Färgkombinationen är helt underbar, eller hur?!